OpinionPie on käytössä nyt verkkokaupoissa
OpinionPie asiakastyytyväisyyskysely on käytössä nyt verkkokaupoissa. OpinionPie:lla saavutettu palaute esimerkiksi ohjasi verkkokauppaa keskittämään tuotemyyntiä siihen suuntaan, mitä asiakkaat haluavat ostaa. Tätä tietoa ei saa pelkistä ostoksista.
Kotipalveluyrityksille palautteen kerääminen on arkipäivää
Kotipalveluyrityksille asiakastyytyväisyyden mittaaminen on osa arkea. Ne yritykset, jotka toimivat palveluntuottajana palvelusetelillä sitoutuvat jo sopimuksissaan toimimaan siten, että asiakastyytyväisyys on hyvä. Määrätyn ajan kestävissä asiakassuhteissa on asiakkaan hoitopalaute toimitettava kunnalle kahden viikon kuluessa hoidon päättymisestä ja sen tulee olla kunnan käytettävissä ennen kuin lasku maksetaan.
Hyvien hoitopalautteiden varmistamiseksi asiakkaiden arvioita on hyvä kerätä koko hoitosuhteen ajan, jolloin yrityksellä on mahdollisuus puuttua mahdollisiin negatiivisiin palautteisiin välittömästi.
Rakennusala panostaa asiakaspalveluun
Monella suomalaisella on enemmän huonoa kuin hyvää sanottavaa rakentajista, kirjoittaa Kauppalehti. Puheluihin ei vastata ja luvattuja korjauksia ei tehdä. Suunnitelmien toteutuskin menee joskus sinne päin.
”Asunnonnostajat voivat pettyä rakentamisen laatuvirheiden vuoksi tai omaan kotiin liittyvät odotukset ja kokemukset eivät kohtaa. Voi myös olla niin, että asiakas kokee, että rakennusliike ei ota häntä tosissaan tai kuuntele häntä”, toteaa Tekniikan tohtori Maiju Vuolle Tampereen teknillisestä yliopistosta.
Ratkaisuksi on laadittu asiakaspalvelun opas rakennusalalle. Se kuvaa KOTI-ohjenuoran eli suosittelee lääkkeeksi Kuuntelua, Oikea-aikaisuutta, Tiedotusta ja Inhimillisyyttä.
Lue lisää:
Palvelukokemuksen korjauskirja (PDF), Rakennusteollisuus
Rakentajille opas huonon maineen parantamiseksi, Kauppalehti 6.1.2016