Monella suomalaisella on enemmän huonoa kuin hyvää sanottavaa rakentajista, kirjoittaa Kauppalehti. Puheluihin ei vastata ja luvattuja korjauksia ei tehdä. Suunnitelmien toteutuskin menee joskus sinne päin.

”Asunnonnostajat voivat pettyä rakentamisen laatuvirheiden vuoksi tai omaan kotiin liittyvät odotukset ja kokemukset eivät kohtaa. Voi myös olla niin, että asiakas kokee, että rakennusliike ei ota häntä tosissaan tai kuuntele häntä”, toteaa Tekniikan tohtori Maiju Vuolle Tampereen teknillisestä yliopistosta.

Ratkaisuksi on laadittu asiakaspalvelun opas rakennusalalle. Se kuvaa KOTI-ohjenuoran eli suosittelee lääkkeeksi Kuuntelua, Oikea-aikaisuutta, Tiedotusta ja Inhimillisyyttä.

Lue lisää:
Palvelukokemuksen korjauskirja (PDF), Rakennusteollisuus
Rakentajille opas huonon maineen parantamiseksi, Kauppalehti 6.1.2016